Аваков знову попросив у Кабміну гроші з коронавірусного фонду на доплати у МВС. 4,6 мільярда вже майже витратили

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Аваков знову попросив у Кабміну гроші з коронавірусного фонду на доплати у МВС. 4,6 мільярда вже майже витратили

МВС

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на початку грудня знову звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про надання додаткових 126,3 мільйона гривень із Фонду боротьби з COVID-19 на доплати працівникам структур його відомства.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист Авакова.

Ці гроші планують витратити на доплати в розмірі до 50% зарплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання меддопомоги хворим на COVID-19 у закладах охорони здоров’я МВС, а також на виплату доплати в розмірі 50% грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби.

StateWatch звертає увагу на наведені у листі розрахунки. Відповідно до них ці гроші можуть отримати 4 480 працівників закладів охорони здоров’я МВС, оклад яких у середньому становить 11,39 тис. грн, тобто доплати складуть 5,69 тис. грн. Окрім того, кошти отримають працівники Держприкордонслужби, які отримують в середньому 10,9 тис. грн на місяць, — відповідно, доплати складатимуть 5,45 тис. грн.

Також з документа випливає, що для МВС вже було виділено 4,6 мільярда гривень. З них — 171,1 млн грн передбачили для апарату МВС, та 103,8 млн грн — для Державної прикордонної служби. За словами Авакова, станом на кінець листопада 2020 року використали майже всі ці кошти — 99,2% та 98% відповідно.