Аваков попросив у Кабміну ще 1,9 млрд грн з «коронавірусного» фонду на доплати поліції. Виділені раніше 2,2 млрд майже витратили

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Аваков попросив у Кабміну ще 1,9 млрд грн з «коронавірусного» фонду на доплати поліції. Виділені раніше 2,2 млрд майже витратили

Facebook / МВС України

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на початку вересня знову звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про надання додаткових 1,9 мільярдів гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС.

У зверненні відомства зазначається, що у червні Кабмін виділив на доплати поліції 2,249 мільярда гривень. А вже станом на кінець серпня з цих виділених коштів витратили 99,4%.

У листі МВС також наведені розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян з 1 серпня до 31 листопада цього року необхідно ще 1,979 млрд грн. Зокрема, ці кошти можуть отримати понад 54,3 тисячі поліцейських. Середній оклад поліцейського становить трохи більше 15 тисяч грн, а доплати відповідно складатимуть — 7,6 тис. грн.

  • МВС з приводу доплат поліцейським, нацгвардійцям і прикордонникам зверталося із листом до Шмигаля у травні цього року. У листі, який теж публікувала StateWatch, зазначалася сума у близько 2,6 млрд гривень. Згодом Кабмін виділив МВС на ці доплати 2,7 млрд гривень.