На Донбасі внаслідок прицільного обстрілу загинув український військовий

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
На Донбасі внаслідок прицільного обстрілу загинув український військовий

Sasha Maksymenko / Flickr

Минулої доби, 28 лютого, бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовий загинув.

Про це повідомляється на сторінці штабу Операції обʼєднаних сил у Facebook.

Бойовики відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї поблизу села Пищевик. Внаслідок обстрілів загинув один український воїн.

До того ж в районі населених пунктів Широкине та Водяне, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами радіоелектронної боротьби.

Також поблизу Верхньоторецька бойовики здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів.

Окрім цього, станом на 7 годину ранку 1 березня, окупанти порушили режим припинення вогню неподалік Павлополя — вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів.

У відповідь на обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.

«Основною метою дій ЗФ ОРДЛО залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ», — розповіли у штабі.