Кравчук: Відповіді від Росії за санкції проти Медведчука чекати не варто

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Перший президент України і голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що від Росії не варто чекати відповіді на санкції проти депутата «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука.

Про це він розповів в інтервʼю Deutsche Welle.

«Я думаю, вони вичерпали можливі відповіді. Тепер вони роблять вигляд, що там [на Донбасі] агресії немає, що це внутрішня справа України, а Росія, мовляв, допомагає навести порядок в Україні. Якщо стане очевидним, що це відкрита агресія, то на відкриту агресію будуть відкриті дії», — заявив Кравчук.

Відповідаючи на запитання, чому Медведчук потрапив під санкції тільки на сьомому році війни, Кравчук сказав, що президенту Володимиру Зеленському знадобився час, щоб зробити кроки, які не зробив Петро Порошенко.

«По-перше, пʼять років був президентом Петро Порошенко. Верховна Рада навіть ухвалила документ з проханням ввести санкції проти телеканалів [Медведчука]. Порошенко цього не зробив. За цей час канали надзвичайно посилились. Медведчук — це не просто людина, яка не розбирається в ситуації, він — підготовлений юрист. І Зеленському був потрібен час для того, щоб вжити заходів, які ніхто не зміг би скасувати. І за рік і пʼять місяців Зеленський зробив те, що не зробив Порошенко за пʼять років. По-друге, днями [президент США Джо] Байден заявив конкретно, що не дозволить Росії робити те, що вона хоче. Таким чином, Зеленський може спертися на єдину потужну силу, яка може зупинити Росію. Цією потужною силою є США», — пояснив Кравчук.