Поліція провела обшуки біля офісу ОПзЖ. У партії назвали це провокацією та тиском

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Поліція провела обшуки біля офісу ОПзЖ. У партії назвали це провокацією та тиском

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Києві поліцейські затримали автобус із співробітниками охоронної фірми «Шторм» та провели там обшуки. Це відбулося неподалік офісу партії «Опозиційна платформа — За життя».

Про це пише пресслужба місцевої поліції.

«Сьогодні близько 16-ї години до поліції Києва надійшло повідомлення про стрілянину у Голосіївському районі по вулиці Ямській. На виклик негайно виїхали наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група територіального підрозділу. За попередньою інформацією, група осіб приїхала на автомобілі до будівельного майданчика та почала стріляти у повітря, після чого з місця події втекли. Постраждалих немає», — зазначили там.

Після цього правоохоронці почали операцію з метою пошуку та затримання автомобіля з людьми, які вчинили стрілянину. Унаслідок цього було затримано два авто: один у Києві, а інший за його межами.

«Із особами, які в них знаходилися, проводяться процесуальні дії та встановлюється їх причетність до вчинення вищезазначених подій», — пояснили у поліції.

Один із автобусів затримали неподалік офісу партії «Опозиційна платформа — За життя». Там називають це провокацією та тиском з боку влади.

«На території поруч з офісом партії поліцією був затриманий автобус, в якому знаходилися співробітники фірми «Шторм». Цей автобус був свідомо доданий в орієнтування, оскільки раніше інший автобус цієї марки фігурував в інциденті на вулиці Ямській. Однак фото очевидців свідчать, що це був зовсім інший транспортний засіб, а не той мікроавтобус, який згодом поліція затримала біля офісу ОПзЖ», — зазначили там.

Власниками охоронної фірми «Шторм» вказані Іван Бойченко і Віктор Чорний. Останній є однопартійцем Медведчука і разом з ним зайшов у парламент у складі ОПзЖ. «Шторм» протягом останніх років займається охороною Медведчука, його дружини — телеведучої Оксани Марченко і цілої низки їхніх об’єктів нерухомості по всій країні.

  • РНБО 19 лютого ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «Л/ДНР» через постачання вугілля.