«Обшуки» в офісі Медведчука: СБУ приходила до сусіднього з ОПзЖ детективного агентства

Автори:
Вікторія Мартинюк, Олег Панфілович
Дата:

У Києві в будівлі за адресою Велика Васильківська 23-б, де розташований офіс голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, проходять слідчі дії. Про це theБабелю повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

При цьому вона зазначила, що слідчі дії стосуються приватної фірми, а не самого Медведчука.

Прессекретар Медведчука Олег Бабанін у коментарі theБабелю розповів, що обшуки проходять у будівлі, де розташований офіс голови політради партії і ще кількох народних депутатів. Слідчі дії досі тривають.

Пізніше в СБУ повідомили, що обшук проводили в будівлі приватної детективної охоронної компанії, яка збувала інформацію з обмеженим доступом. Крім того, зловмисники вели незаконне стеження за громадянами. Роздруківки телефонних розмов і дані закритих баз підозрювані продавали замовникам. Зараз одному зі співзасновників детективного агентства оголошено про підозру у вчиненні вищевказаних злочинів.

При цьому в «Опозиційній платформі» заявили, що вони розцінюють обшуки як «помсту з боку СБУ» та тиск напередодні саміту «нормандської четвірки». Також там повідомили, що обшуки відбувалися у фірмі «Шторм» – організації, яка «офіційно забезпечує охорону офісу та народних депутатів партії».

«Ми вважаємо, що такі дії напередодні саміту у Франції є тиском на нашу політичну силу. Також ми вважаємо, що це може бути помста з боку СБУ за те, що наші депутати зробили все, щоб було зареєстровано кримінальне провадження щодо дій СБУ, які стосуються стеження за депутатами від «Опозиційної платформи», — заявив народний депутат від ОПзЖ Віктор Чорний.

Нардеп Ренат Кузьмін (ОПзЖ) розповів, що в будівлі також розташовані громадські приймальні ще трьох нардепів від ОПзЖ — Василя Німченка, Юрія Загороднього та Віктора Чорного.