Facebook обіцяє протягом трьох років заплатити новинним виданням $1 мільярд за контент

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Facebook в найближчі три роки заплатить новинним виданням $1 млрд за використання їх контенту.

Про це повідомляє CNBC.

За словами віцепрезидента компанії з міжнародних питань Ніка Клегга, з 2018 року соцмережа вже витратила $600 млн на підтримку видань. Минулого місяця Facebook оголосила про укладення угод з The Guardian, Financial Times, Daily Mail Group і іншими британськими ЗМІ про надання контенту для Facebook News. Також подібні угоди вже досягнуті з видавцями в США. Зараз Facebook веде активні переговори з видавцями в Німеччині й Франції.

«Facebook хоче не просто співпрацювати з видавцями новин. Ми визнаємо, що якісна журналістика лежить в основі функціонування відкритого суспільства, інформуючи громадян про їхні права та можливості і притягаючи до відповідальності сильних світу цього», — заявив Клегг.

  • 22 лютого Facebook і влада Австралії дійшли згоди, яка дозволяє відновити повноцінну роботу соцмережі в країні, в тому числі ділитися новинами. Ця можливість була заблокована через наміри влади ухвалити закон, який зобовʼязує великі технологічні компанії платити ЗМІ за контент.
  • У серпні минулого року повідомлялося, що Facebook запропонувала великим американським ЗМІ $3 млн за використання їхніх матеріалів.
  • Facebook виділить $100 млн на підтримку новинних агентств, які постраждали від поширення коронавірусу в світі.