Верховний суд повернув заводу «Більшовик» у Києві пʼять будівель

Автори:
Олег Панфілович, Костя Андрейковець
Дата:
Верховний суд повернув заводу «Більшовик» у Києві пʼять будівель

Wikipedia / Kiyanka

Верховний суд остаточно повернув у власність заводу «Більшовик» у Києві пʼять будівель.

Про це «Бабелю» повідомили у Фонді державного майна.

Суд залишив без задоволення касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, який визнав недійсним торги та повернув державі будівлі заводу. Суд встановив, що нерухоме майно «Більшовика», яким управляє держава в особі Фонду держмайна, відчужено всупереч волі власника та поза приватизаційною процедурою.

У фонді пояснили, що незаконне відчуження майна та його продаж відбулися у жовтні 2019 році. Фонд держмайна відразу відсторонив директора підприємства та звернувся до суду для скасування торгів і повернення будівель заводу. Торік Фонд домігся визнання торгів недійсними, пʼять незаконно відчужених об’єктів мали повернути заводу. Скасування цього рішення вимагала компанія «Агроміл Дистрибьюшн», яка незаконно заволоділа майном підприємства.

Крім цього, у фонді зазначили, що зараз НАБУ розслідує провадження стосовно посадовців заводу, а також компаній «Агроміл Дистрибьюшн», «ФК «Меридіан», службових осіб управління виконавчої служби Драбівського району в Черкаській області та держпідприємства «СЕТАМ», які сприяли незаконному відчуженню майна.

  • У грудні уряд затвердив перелік держпідприємств, які підлягають приватизації. У 2021 році уряд планує продати Одеський припортовий завод, завод «Більшовик», Об’єднану гірничо-хімічну компанію, «Президент-готель» у Києві, а також «Центренерго». До продажу готують також кілька обленерго та теплоелектроцентралей.