Суд постановив закрити доступ до Telegram-каналів, які звинувачують у роботі на Росію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Київський районний суд Харкова ухвалив заблокувати Telegram-канали, які були створені російськими спецслужбами для дестабілізації ситуації в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері звʼязку та інформатизації.

«Накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні Telegram-каналів: «Резидент», «Легитимный», «Картель», «Сплетница», — йдеться в ухвалі суду.

Згідно з судовим рішенням, Інтернет-провайдери, оператори та провайдери телекомунікацій, які працюють на території України, мають закрити доступ до цих Telegram-каналів — до скасування арешту майна.

Зазначимо, наразі Telegram-канали працюють.

  • 1 лютого СБУ заявила про викриття мережі Telegram-каналів, створених російськими спецслужбами. У справі вже затримали, за даними слідства, ключову особу в цій агентурній мережі — Вікторію Даскаліцу. Їй та ще одній учасниці висунули підозри в державній зраді. У СБУ заявили, що ключовим завданням виконавців була дискредитація органів влади, вплив на політику, створення соціальної напруги та протестних настроїв серед громадян.
  • Партія Анатолія Шарія зібрала 1,5 млн грн застави за фігурантку справи мережі Telegram-каналів.