Партія Шарія внесла 1,5 млн грн застави за підозрювану у держзраді. Вона фігурує у справі Telegram-каналів, створених спецслужбами РФ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Партія Шарія внесла 1,5 млн грн застави за підозрювану у держзраді. Вона фігурує у справі Telegram-каналів, створених спецслужбами РФ

Facebook / Анатолий Шарий

Партія Анатолія Шарія зібрала 1,5 млн грн застави за фігурантку справи мережі українських Telegram-каналів, створених російськими спецслужбами. Про це партія повідомила у Facebook.

Партія внесла за Вікторію Даскаліцу, яка перебуває у Харківському СІЗО, 1 500 879 гривень застави.

Адвокат підозрюваної Віталій Рибін повідомив, що 5 лютого хотів забрати свою клієнтку, однак потрапити до СІЗО не вдалося — на в’їзді чергувала патрульна поліція та нікого не пропускала.

Як потім з’ясувалося, поліція отримала повідомлення про замінування СІЗО та перевіряла цю інформацію. В іншому відео він заявив, що буде намагатися забрати її у понеділок, 8 лютого.

Нагадаємо, 1 лютого СБУ заявила про викриття мережі Telegram-каналів, створених російськими спецслужбами. У справі вже затримали у Києві одну жінку, яку вважають ключовою особою в цій агентурній мережі. Їй та ще одній учасниці висунули підозри в державній зраді.

У СБУ заявили, що ключовим завданням виконавців була дискредитація органів влади, вплив на політику, створення соціальної напруги та протестних настроїв серед громадян.