Новопризначений суддя Конституційного суду Кичун склав присягу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Новопризначений суддя Конституційного суду Кичун склав присягу

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

Віктор Кичун, якого Верховна Рада призначила суддею Конституційного суду, склав присягу. Відтепер він офіційно на цій посаді. Про це повідомляє Інтерфакс.

Кичун зачитав текст присяги, засвідчив її своїм підписом, отримав мантію та нагрудний знак судді КС, а також посвідчення.

Після церемонії прийняття присяги голова Верховного суду Валентина Данішевська привітала нового суддю КС і в цілому суд з «довгоочікуваним поповненням». Вона побажала Кичуну мудрості в прийнятті рішень, служити народу України і висловила впевненість в тому, що новий суддя КС розуміє всю міру відповідальності.

Хто такий Віктор Кичун?

Новопризначений суддя КСУ народився у 1968 році в Хмельницькій області. Освіту здобув у Харківському юридичному університеті, куди потім вступив у аспірантуру. Згодом виш перейменували на Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого. З 1997 року він працював там асистентом на кафедрі конституційного права, а з 2003 — доцент цієї кафедри.

Окрім цього, Кичун працював і за сумісництвом, зокрема, адвокатом та юрисконсультом. У 2010—2015 роках був членом правління банку «Кредит Дніпро».

ЗМІ повідомляли, що Кичун є близьким другом представника президента у Конституційному суді Федора Веніславського. Той підтверджує, що знайомий з Кичуном. «Це мій колега, який зі мною працював довгий час. Ця людина — високий професіонал, порядна людина, тому я його рекомендував, фракція підтримала», — підкреслив Веніславський.

  • Вакантне місце у КСУ зʼявилося після відставки судді Миколи Мельника. Він написав заяву про звільнення у грудні 2019 року.