Рада призначила нового суддю Конституційного суду. Що про нього відомо

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного суду — доцента Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого Віктора Кичуна.

За відповідне рішення проголосував 241 депутат.

208 голосів дала фракція «Слуга народу», також кандидатуру Кичуна підтримали 10 нардепів з фракції «За майбутнє», 18 депутатів з групи «Довіра» та ще 8 позафракційних нардепів.

Хто такий Віктор Кичун?

Новопризначений суддя КСУ народився у 1968 році в Хмельницькій області. Освіту здобув у Харківському юридичному університеті, куди потім вступив у аспірантуру. Згодом виш перейменували на Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого. З 1997 року він працював там асистентом на кафедрі конституційного права, а з 2003 — доцент цієї кафедри.

Окрім цього Кичун працював і за сумісництвом, зокрема адвокатом та юрисконсультом. У 2010—2015 роках був членом правління банку «Кредит Дніпро».

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого

ЗМІ повідомляли, що Кичун є близьким другом представника президента у Конституційному суді Федора Веніславського. Той підтверджує, що знайомий з Кичуном. «Це мій колега, який зі мною працював довгий час. Ця людина — високий професіонал, порядна людина, тому я його рекомендував, фракція підтримала», — підкреслив Веніславський.

  • Вакантне місце у КСУ зʼявилося після відставки судді Миколи Мельника. Він написав заяву про звільнення у грудні 2019 року.