«Ходити на протести на Банковій, працюючи там, — дивно». Посадовець ОП Кошман подав у відставку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Ходити на протести на Банковій, працюючи там, — дивно». Посадовець ОП Кошман подав у відставку

Facebook / Sergey Koshman

Керівник експертної групи з внутрішньої та гуманітарної політики Офісу президента Сергій Кошман звільнився з ОП через незгоду з політикою нинішньої влади.

Про це він написав у Facebook.

«Написав заяву про звільнення з Офісу президента. Бо ходити на протести на Банкову, працюючи на Банковій, — доволі дивно. На жаль, інших інструментів впливу я поки що не бачу. Майже за рік переконався, що експертних порад там особливо не потребують», — написав він. Кошман додав, що після того, що побачив, «буде трохи частіше молитися за долю України».

Чиновник не вказав, з чим повʼязано його звільнення, проте свій пост опублікував після протестів під Офісом президента на підтримку активіста Сергія Стерненка.

  • Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців увʼязнення з конфіскацією половини майна у справі про нібито викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича. Потерпілий стверджував, що приїхав на зустріч зі Стерненком, який разом із соратником Русланом Демчуком заштовхали його до авто і відвезли в підвал, де катували. Від депутата, зокрема, вимагали відмовитись від мандата. Щербичу також нібито погрожували фізичною розправою.
  • Після оголошення вироку у 25 містах України почалися протести. У Києві під час акції на підтримку Стерненка біля Офісу президента сталися сутички, в яких постраждали 27 правоохоронців.