Уруський пояснив фото, на якому він поряд із Кадировим: Гостей розмістили в алфавітному порядку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський прокоментував світлину, на якій він поряд із главою Чеченської республіки Рамзаном Кадировим на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі.

Він зазначив, що брав участь в офіційній церемонії відкриття виставки як глава української делегації, а розміщення очільників делегацій під час ходи визначає протокол держави-організатора. «Була застосована практика, згідно якої особисті гості правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку», — зазначив він.

Разом з тим міністр підкреслює, що він особисто «не мав і не збирається мати» жодних контактів із Кадировим — главою російської делегації. Але вважає, що не треба «шарахатися» від представників Росії та показувати таким чином «слабкість української сторони».

«Українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому. Також не вважаю можливим «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи таким чином невпевнену поведінку та слабкість української сторони», — додав він.

На відео нижче Уруський поряд із Кадировим із 36-ї секунди:

  • 22 лютого премʼєр-міністр Денис Шмигаль опублікував у своєму Facebook фото Уруського поряд із Кадировим і закликав українського міністра надати термінові пояснення. Крім того, арабські ЗМІ оприлюднили кадри, на яких видно, що Уруський іде поруч з Кадировим.
  • 21 лютого в Абу-Дабі відкрилася міжнародна військово-технічна виставка IDEX-2021. Це єдина на Близькому Сході та в Північній Африці й одна з найбільших у світі виставок, на якій демонструють новітні технології в наземному, морському і повітряному секторах оборони. Уперше її організували у 1993 році, відтоді проводять регулярно раз на два роки під патронатом президента і за підтримки Міністерства оборони ОАЕ. Організатором виступає Компанія національних виставок Абу-Дабі.