Премʼєр Шмигаль чекає від міністра Уруського «термінових пояснень» через фото з Кадировим

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль вимагає від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського термінових пояснень через фото разом з главою Чеченської республіки Рамзаном Кадировим.

Фото Шмигаль опублікував у Facebook. Першим його оприлюднило видання Obozrevatel — начебто надіслали читачі.

Шмигаль не уточнив, де було зроблено фото, але зазначимо, що Уруський перебуває в Абу-Дабі на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021, яка є однією з найбільших у світі.

Офіційний Instagram урядової пресслужби Абу-Дабі опублікував відео, на якому видно, що Уруський йде поруч з Кадировим.

З 36 секунди:

21 лютого Уруський писав, що очолює українську делегацію. Того ж дня російське інформаційне агентство ТАСС писало, що на виставці присутній Кадиров, заступник міністра оборони РФ Олексій Криворучко й глава Татарстану Рустам Мінніханов.

Тоді ж індійське видання Pledge Times опублікувало фото Кадирова і Уруського, які перебувають поруч один з одним.

IDEX — це єдина на Близькому Сході і в Північній Африці і одна з найбільших у світі виставок, на якій демонструють новітні технології в наземному, морському і повітряному секторах оборони. Вперше її організували у 1993 році і відтоді проводять регулярно раз на два роки під патронатом президента ОАЕ і за підтримки Міністерства оборони цієї країни. Організатором виступає Компанія національних виставок Абу-Дабі.