Зеленський пообіцяв новий аеропорт на Донбасі та порт в Одесі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський оголосив про плани збудувати на підконтрольній території Донбасу новий аеропорт — для цивільної авіації. Про це глава держави заявив на форумі «Україна 30», повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, уже цього року влада планує розпочати проєктні роботи. Поки шукатимуть місце під будівництво між Донецькою і Луганською областями.

«Ми могли б відкрити і відновити Маріупольський аеропорт. Але сьогодні військові кажуть, що для нас це небезпечно», — додав президент.

Крім того, Зеленський розповів про плани збудувати новий міжнародний аеропорт на Закарпатті в найближчі два роки. Зазначимо, торік Україна підписала зі Словаччиною угоду про відновлення роботи аеропорту «Ужгород».

Також влада планує збудувати новий морський порт в Одесі для розвитку бізнесу та перевезень. Зеленський зазначив, що річковий транспорт є найдешевшим перевезенням і може бути окремою дохідною галуззю як для бізнесу, так і для бюджету.

  • На форумі Зеленський заявив, що держава планує відремонтувати 6,5 тис. км доріг до кінця року, а також відреставрувати 150 історичних обʼєктів протягом трьох років.