Глава МОЗ: Україна домовилася про додаткових 5 млн доз вакцини Novavax. Поставки очікують з липня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов повідомив, що Україна домовилася про постачання ще 5 мільйонів доз американської вакцини Novavax. Загалом країна отримає 15 мільйонів доз.

Про це глава МОЗ повідомив у Facebook за результатами переговорів в Індії.

«Успішно завершили переговори про збільшення постачання в Україну американської вакцини Novavax. Нам підтвердили можливість постачання додаткових 5 мільйонів доз вакцин від цього виробника», — написав Степанов.

За його словами, постачання вакцини Novavax очікується з липня 2021 року.

У січні компанія Novavax повідомила, що за результатами проміжних досліджень її вакцина від коронавірусу виявилась ефективною на 89,3%. Там уточнюють, що таку ефективність вакцина показала проти «британського» штаму коронавірусу. Проти основного штаму ефективність ще вища — 95,6%.

  • Зазначимо, вакцинація від коронавірусу мала розпочатися в Україні 15 лютого, але її відтермінували через затримки у постачанні. 19 лютого Степанов вилетів до Індії для переговорів із найбільшим виробником вакцин у світі — Serum Institute of India. 21 лютого Степанов повідомив про відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca із заводу-виробника в індійському місті Пуне. Пів мільйона доз вакцини їдуть до України і далі будуть розподілені між регіонами.
  • Національний план передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. У плані МОЗ визначено 9 груп ризику — тих, хто належить до них, вакцинують у першу чергу.