У Нідерландах був аномально теплим лютневий день

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Нідерландах у містах Ейндговен й Вунсдрехт у неділю, 21 лютого, зафіксували найвищу температуру за 72 роки — +17,2 °С. Попередній температурний рекорд у цей день був у 1949 році — +17,1 °С у Бухтені. Про це повідомляють Netherlands News Live, NL Times та Укрінформ.

Також у Гаазі стовпчики термометра піднялись до позначки +17 °С. Через теплу погоду у місті почалися затори — мешканці країни масово поїхали до моря. Окрім цього, на офіційній метеостанції у Де Більт зафіксували температуру +15 °С, що є новим рекордом.

Синоптики попереджають, що температура зростатиме й надалі. Якщо температура десь сягне +20 °С, то це буде найтепліший зимовий день з початку вимірювань (1901 року). Така погода повʼязана з теплими повітряними масами, які йдуть з Іспанії.

Загалом тепло спостерігається на більшій частині Нідерландів, тільки на півночі дещо прохолодніше — температура не перевищує +12 °С.

  • Поки у Нідерланди приходить весна, у США — аномальні морози, під час яких загинуло щонайменше 60 людей. Найбільше постраждав штат Техас, який оголосили зоною стихійного лиха. Там морози почались 11 лютого і тривають досі. У штаті минулого тижня зафіксували найхолоднішу за 30 років погоду — температура опустилася до -18 °С. Через підвищений попит на електроенергію (зокрема, через морози люди вмикають обігрівачі) у штаті зареєстровано майже 80 тисяч відключень від мережі. Також збої є у роботі систем водопостачання. У магазинах вже дефіцит продуктів — люди в паніці кинулися робити запаси. Окрім цього, морози дісталися й Мексики.