Індія анонсувала поставку в Україну найближчим часом 500 тисяч доз своєї вакцини від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Індія анонсувала поставку в Україну найближчим часом 500 тисяч доз своєї вакцини від коронавірусу

Matt Allworth / Flickr

Індія найближчим часом надасть Україні перший транш із 500 тисяч доз вакцини від COVID-19 власного виробництва.

Про це повідомляється на сторінці посольства Індії в Україні.

«Найближчим часом з Індії в Україну буде доставлено перший транш у розмірі 500 тисяч доз вакцини COVISHIELD, виробництва Serum Institute India. Ці вакцини дозволять Україні почати вакцинацію по всій країні», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Україна стане однією з перших країн, які отримали індійську вакцину в лютому. Також повідомляється, що далі планують поставку більшої кількості індійських вакцин. «Це допоможе не тільки забезпечити добробут, але й відновити багато секторів економіки, які сильно постраждали через COVID-19, і повернути засоби до існування тисячам людей», — зазначили в посольстві.

  • 19 лютого міністр охорони здоровʼя Максим Степанов вилетів до Індії для переговорів з найбільшим виробником вакцин у світі — Serum Institute of India.
  • МОЗ планував розпочати вакцинацію українців від коронавірусу вже в лютому. За підрахунками відомства, в Україні першочергової вакцинації потребують приблизно 21 мільйон громадян. Національний план передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. У плані МОЗ визначено 9 груп ризику, люди з яких будуть вакциновані в першу чергу.
  • Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що першою вакциною від коронавірусу, яку отримає Україна, стануть препарати від британсько-шведської компанії AstraZeneca. Зазначимо, Україна отримала підтвердження на постачання 12 мільйонів доз цієї вакцини. Але протягом першого півріччя буде поставлено 2,2—3,7 мільйона доз.