Парламент Нідерландів ухвалив закон, який зберігає комендантську годину. Раніше суд зобовʼязав уряд її скасувати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Парламент Нідерландів ухвалив закон, який зберігає комендантську годину. Раніше суд зобовʼязав уряд її скасувати

Парламент Нідерландів затвердив закон, який дозволяє зберегти нічну комендантську годину до 3 березня. Раніше суд скасував рішення про запровадження комендантської години.

Про це пише Politico.

У четвер нижня палата парламенту вже підтримала законопроєкт, після цього документ підтримала верхня палата. Він набрав чинності з суботи. Зазначається, що уряд Нідерландів ініціював прискорене проходження через парламент законодавства про надзвичайні ситуації, яке передбачає заходи, спрямовані на стримування поширення коронавірусу.

  • У Нідерландах з 23 січня тривали масштабні вуличні зіткнення противників карантинних обмежень і поліції. Заворушення, у яких переважно беруть участь молоді люди, супроводжувалися бійками, підпалами, мародерством у магазинах і знищенням авто. Офіційні особи країни вже називають зіткнення найжорсткішими за останні 40 років.
  • З того ж дня й до 3 березня у країні діє нічна комендантська година. За її порушення передбачено штраф у €95. Пізніше суд визнав рішення про запровадження комендантської години незаконним. Уряд подав апеляцію, яка призупинила дію рішення. Поки вона розглядається, уряд встиг подати до парламенту законопроєкт про збереження обмежень.