«Зеленський вдарив по найдорожчому — коханій дружині». Медведчук прокоментував введення проти нього санкцій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Зеленський вдарив по найдорожчому — коханій дружині». Медведчук прокоментував введення проти нього санкцій

Глава політради партії «Опозиційна платформа — За життя», нардеп Віктор Медведчук вважає запроваджені Радою нацбезпеки і оборони проти нього санкції незаконними.

Про це йдеться в його заяві.

«Як фахівець у галузі права можу сказати: усі ті санкції, які вводяться чинною владою стосовно мене, моєї сімʼї, моїх соратників і журналістів, є незаконними й не можуть застосовуватися інакше як за рішенням суду», — заявив він.

Він додав, що президент Володимир Зеленський «перейшов останні моральні межі, вдаривши по найдорожчому — його коханій дружині Оксані Марченко». Нардеп додав, що готовий захищати свою сімʼю і соратників.

Медведчук упевнений, що у нинішньої влади «нічого на нього немає», а «розгорнута кампанія» свідчить про те, що влада боїться політичної діяльності, яку він провадить.

«Саме тому влада за всяку ціну прагне розправитися зі мною, нашою партією, незалежними телеканалами, розуміючи, що я з тими мільйонами наших громадян, хто проти цієї збанкрутілої влади», — заявив нардеп.

  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинилися 19 компаній.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПЗЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали довгий час фінансуються з Росії.