«Відповідає національним інтересам». Партія «Слуга народу» підтримала рішення РНБО про санкції проти Медведчука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Відповідає національним інтересам». Партія «Слуга народу» підтримала рішення РНБО про санкції проти Медведчука

Соколовська Інна / УНІАН

Фракція «Слуга народу» заявила, що рішення про санкції проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко є юридично виваженим і відповідає захисту національних інтересів. Про це голова партії Олександр Корнієнко заявив у коментарі Інтерфаксу.

«Коли йдеться про національну безпеку і захист України від ворога, як це роблять щодня українські воїни, то інші трактування і двояке розуміння цього рішення неможливі: воно єдино правильне. Це рішення РНБО дасть можливість Україні просунутися в питанні захисту наших національних інтересів», — заявив Корнієнко.

Він наголосив, що рішення є абсолютно юридично виваженим і повністю відповідає всім процедурам і нормам в рамках компетенції РНБО. Разом з тим політик акцентував увагу на тому, що в разі введення таких санкцій неважливі самі персоналії, оскільки має значення тільки факт діяльності проти інтересів держави.

«Якщо люди здійснюють діяльність проти України, а ми розуміємо, що є всі підстави так стверджувати, то вони повинні отримувати ці санкції, ці «чорні мітки». Силові органи, Служба безпеки в першу чергу, повинні розбиратися далі з цими питаннями», — уточнив Корнієнко.

  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 людей (троє українців, пʼятеро росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинились 19 компаній. Які саме — наразі невідомо, але вони зареєстровані в інших країнах.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали тривалий час фінансуються з Росії.