В ОП стверджують, що між Зеленським і Разумковим немає конфлікту. Але спікер хоче підкреслити «власну політичну значимість»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В ОП стверджують, що між Зеленським і Разумковим немає конфлікту. Але спікер хоче підкреслити «власну політичну значимість»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що між президентом Володимиром Зеленським і спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим немає конфлікту.

Про це він сказав в інтерв’ю «РБК-Україна».

Водночас, він підкреслив, що Разумков почав «дуже рано» намагатися підкреслити «власну політичну значимість» і займатися «власним політичним будівництвом».

«Це моя думка, але конфлікту між президентом і спікером точно немає, вони в такій же робочі комунікації, як і раніше», — додав Подоляк.

Крім того, радник глави ОП називає «дуже дивною» позицію Разумкова, який не підтримав санкції проти нардепа ОПзЖ Тараса Козака та його телеканалів. Такий крок, наголосив Подоляк, є «дуже поганим» для команди.

«Мені здається, що спікер трохи вийшов у фальстарті і починає демонструвати свою самостійність. Для команди це погано, для команди це шкідливо, для України це теж шкідливо. Тому що, або команда закладає нові принципи формування політичної ідентичності, або команда просто розпадається з незрозумілих причин особистих амбіцій», — заявив він.

Про що йдеться?

Раніше «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що Зеленський хотів би бачити на посаді голови Верховної Ради чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Причиною цього у ЗМІ називали те, що Разумков «від самого початку роботи намагався провадити незалежну від Офісу президента лінію». Але поки, додають журналісти, ОП вирішив «не форсувати зміну керівництва парламенту, а для початку медійно прокачати Стефанчука».

Після виходу публікації у партії «Слуга народу» назвали чутками нібито намір Зеленського замінити Разумкова на Стефанчука. Глава партії Олександр Корнієнко стверджує, що не бачив «ніякої конфронтації ані між президентом і Разумковим, ані між Разумковим і Стефанчуком».

Сам Разумков в інтервʼю «Бабелю» спростував чутки про підготовку до наступних виборів, які з’явилися після публікації на сторінці спікера у Facebook проморолика про його роботу.