Нардеп Кива пожалівся комітету Ради на булінг з боку журналіста Bihus.Info

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Кива пожалівся комітету Ради на булінг з боку журналіста Bihus.Info

Гонтар Володимир / УНІАН

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива заявив про тиск і булінг з боку журналіста Bihus.Info Данила Мокрика, якого він сам облаяв у кулуарах Верховної Ради.

Про це йдеться в листі Киви до Комітету Ради з питань свободи слова, яку очолює його соратник по партії Нестор Шуфрич. Копію оприлюднив Данило Мокрик у Facebook.

У листі Кива заявив, що перепалка в парламенті була «спровокована організованим проти нього тиском і булінгом з боку проєкту Bihus.Info».

«У своїх публікаціях і відеосюжетах проєкт Bihus.info неодноразово спотворював факти щодо мене, принижував мене, завдавав образ, порушуючи своїми діями загальновизнані норми моралі», — наголосив Кива.

Крім того, депутат вважає, що конфлікт став «вираженням взаємної неприязні». Також він каже, що «не приховує свого ставлення» до журналістів Bihus.info, а «статус народного депутата у цій ситуації не має жодного значення».

Засідання Комітету з питань свободи слова відбулося 17 лютого, на ньому був присутній і журналіст Bihus.Info. За його словами, Шуфрич розповів про образу Киви на журналістів через те, що вони наприкінці 2019 року повідомили про діагноз депутата.

«У відповідь я пояснив Шуфричу, що цей діагноз Киви опублікований в судовому рішенні — з ним може ознайомитися кожен, і що цей діагноз став підставою для помʼякшення Киві покарання при визнанні його винним у корупційному злочині», — зазначив журналіст.

Конфлікт Киви і журналіста Bihus.Іnfo

5 лютого журналіст Bihus.Іnfo в кулуарах Верховної Ради запитав Киву про відмивання грошей через конвертаційні центри. У відповідь той обматюкав керівника Bihus.Іnfo Дениса Бігуса: «Я знаю одне, що ваш керівник — підарас і гомосексуаліст... Ви є поплічником підараса... Ви займаєтеся дешевим п*здежем і провокаціями. У вас керівник — підарас і корупціонер».

Журналіст у відповідь нагадав Киві, що той «живе на його податки», після чого нардеп запропонував, щоб Бігус заплатив податки «за всі вкрадені ним гроші».

Також Кива запевнив, що проти нього не порушено жодної кримінальної справи. Але згідно з даними порталу «Судова влада України», проти нардепа нині розглядають декілька кримінальних проваджень, більшість із них — позови про захист честі, гідності та визнання інформації недостовірною.