Фракція «Голосу» у Київраді виключила зі свого складу депутата Богатова, який напав на ведучого «Телебачення Торонто» Влада Капицю

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Фракція «Голосу» у Київраді виключила зі свого складу депутата Костянтина Богатова після його нападу на стендапера, ведучого «Телебачення Торонто» Влада Капицю під час шоу в Арт-центрі «Братислава».

Про це повідомили у пресслужбі київського осередку партії «Голос. Київ».

«Костянтин Богатов більше не є частиною нашої команди. Фракція «Голосу» у Київраді проти будь-якого насилля як реакції на інакші культурні вподобання чи мистецькі смаки і не толеруватиме таких дій», — наголосили у політсилі.

Також у фракції розповіли, що Богатову запропонували добровільно скласти мандат, проте він відмовився.

«Ми дочекаємось можливості відкликати його за рішенням громади. Нам неприємно ухвалювати таке рішення, але, на нашу думку, це єдиний правильний вихід. Ми дякуємо пану Костянтину за його багаторічні проєкти для громади Києва і сподіваємось, що він справами відновить свою репутацію», — додали у «Голосі».

Зазначимо, до цього політрада партії «Голос» рекомендувала виключити Костянтина Богатова зі складу фракції у Київраді.

  • Інцидент, через який Богатова виключили з лав «Голосу», стався 14 лютого. Депутат прийшов на стендап-шоу в Арт-центрі «Братислава» у Києві, йому не сподобалася нецензурна лексика у виступах коміків, хоча, за словами організаторів, про неї повідомлялося заздалегідь, тож він вимагав припинити її використовувати. Також Богатов зчинив бійку зі стендапером Владом Капицею.
  • У вересні в Києві напали на коміка, ведучого та сценариста шоу «Телебачення Торонто» Єгора Шатайла після того, як він проанонсував стендап про «збитковість традиційної української сімʼї». Під час його виступу кілька десятків людей повалили коміка додолу та залили перцевим газом.