В Японії почалася вакцинація від коронавірусу. Пацієнти вестимуть щоденник, щоб переконати інших в ефективності щеплення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Японії почалася вакцинація від коронавірусу. Пацієнти вестимуть щоденник, щоб переконати інших в ефективності щеплення

Tim Reckmann / Flickr

В Японії почалася кампанія з вакцинації населення від коронавірусу.

Про це повідомляє Associated Press.

Першими щеплення отримають співробітники охорони здоровʼя, залучені до боротьби з епідемією. Очікується, що на першому етапі вакцинують близько 40 тисяч лікарів і медиків. Другу дозу препарату їм почнуть вводити з 10 березня.

З березня також вакцинують ще 3,7 мільйона співробітників сфери охорони здоровʼя, потім, але не раніше квітня, — 36 мільйонів осіб у віці 65 років і старших. За ними підуть люди із супутніми захворюваннями, наприклад з діабетом і серцево-судинними хворобами, а також особи, які працюють у будинках для літніх людей. Після цього прищеплюватимуть інші категорії населення.

Зазначається, що половина з тих, хто почав зараз отримувати перші дози вакцини, протягом семи тижнів вестимуть щоденники самопочуття. Ці дані будуть використані для тих жителів країни, яких турбують можливі побічні ефекти вакцинації.

  • Раніше влада Японії заявила, що перенесені Олімпійські та Паралімпійські ігри — 2020 відбудуться влітку 2021 року в Токіо, попри стурбованість через зростання числа хворих на коронавірусну хворобу у країні.