Вбивство Аміни Окуєвої: у суді пояснили, чому підозрюваного відпустили з-під варти

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Підозрюваного у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна відпустили під домашній арешт через те, що термін його тримання у СІЗО перевищив допустимий за нормами законодавства.

Про це повідомила пресслужба Київського апеляційного суду.

«Сукупний термін тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів, не повинен перевищувати 12 місяців. Станом на день розгляду апеляційної скарги, останній тримався під вартою 13 місяців, що суперечить положенням кримінального процесуального законодавства та є підставою для скасування оскаржуваного рішення слідчого судді», — пояснили у суді.

Водночас зазначається, що судді вважають обґрунтованою підозру Редькіну у вчиненні тяжких злочинів, тому застосували запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

  • На Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва здійснювали замах двічі. 1 червня 2017 року кілер, який представився французьким журналістом, запросив подружжя на зустріч і відкрив стрілянину по ним в автомобілі. Кілер отримав кілька куль у відповідь, а подружжя госпіталізували.
  • 30 жовтня 2017 року автомобіль, у якому перебували Окуєва з Осмаєвим, розстріляли з автоматів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Осмаєв отримав поранення, а Окуєва загинула.
  • Раніше суд відпустив з-під варти щонайменше вісім підозрюваних у декількох замовних убивствах, зокрема й Окуєвої. У декого з фігурантів минули терміни утримання під вартою, і їх не продовжували, а декого теж відправили під домашній арешт.