Убивство Аміни Окуєвої: суд відпустив підозрюваного під домашній арешт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Апеляційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт Ігорю Редькіну — підозрюваному в убивстві доброволиці Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє «Громадське», посилаючись на дані прокуратури в Київській області.

Ігор Редькін — уродженець Республіки Дагестан. Тривалий час проживав в Україні та, за даними слідства, входив до злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. Поліція вважає куратором цієї групи бізнесмена Сергія Константінова, якого наразі оголошено в розшук. Правоохоронці також встановили, що Редькін незаконно отримав українське громадянство.

Раніше суд відпустив з-під варти щонайменше вісім підозрюваних у декількох замовних убивствах, зокрема й Окуєвої. У декого з фігурантів минули терміни утримання під вартою, і їх не продовжували, а декого теж відправили під домашній арешт.

Їх підозрюють у причетності до вбивства Окуєвої, директора компанії Caparol Україна Павла Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Миленького у 2019-му та бізнесмена Костянтина Хоруженка у 2014-му.

  • На Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва здійснювали замах двічі. 1 червня 2017 року кілер, який представився французьким журналістом, запросив подружжя на зустріч і відкрив стрілянину по ним в автомобілі. Кілер отримав кілька куль у відповідь, а подружжя госпіталізували.
  • 30 жовтня 2017 року автомобіль, у якому перебувала Окуєва з Осмаєвим, розстріляли з автоматів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Осмаєв отримав поранення, а Окуєва загинула.