Убивство Аміни Окуєвої: суд залишив підозрюваного під арештом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський суд Києва залишив під вартою підозрюваного в убивстві добровольця Аміни Окуєвої та в замаху на Адама Осмаєва.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Суддя задовольнив клопотання прокурора і залишив 56-річного уродженця Дагестану під вартою на 60 діб. «Максимальне покарання, яке загрожує затриманому, — довічне увʼязнення», — нагадали в поліції.

Раніше «Українська правда» з посиланням на судовий реєстр писала, що напередодні суд відпустив з-під варти щонайменше 8 підозрюваних у декількох замовних убивствах, зокрема й Окуєвої. У декого з фігурантів минули терміни утримання під вартою, і їх не продовжували, а декого відправили під домашній арешт.

Їх підозрюють в причетності до вбивства Окуєвої, директора компанії Caparol Україна Павла Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Миленького у 2019-му та бізнесмена Костянтина Хоруженка у 2014-му.

Організатором угруповання поліція вважає уродженця Дагестану Ігоря Редькіна, який зараз і перебуває під вартою.

  • На Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва здійснювали замах двічі. 1 червня 2017 року кілер, який представився французьким журналістом, запросив подружжя на зустріч і відкрив стрілянину по ним в автомобілі. Кілер отримав кілька куль у відповідь, а подружжя госпіталізували.
  • 30 жовтня 2017 року Осмаєва й Окуєву розстріляли з автоматів на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. По авто стріляли з кущів. Осмаєв отримав поранення, а Окуева загинула.