«Голос» вирішить долю депутата Богатова, який напав на ведучого «Телебачення Торонто». Серед пропозицій називають і виключення з партії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Партія «Голос» цього тижня збереться на загальні збори, щоб дати оцінку діям депутата Київради Костянтина Богатова, який напав на співведучого і сценариста «Телебачення Торонто» Влада Капицю під час стендап-шоу. Політсила також вирішить, яких заходів вжити стосовно депутата.

Про це повідомила глава партії «Голос» Кіра Рудик у коментарі «Громадському».

«Ми засуджуємо таку поведінку та приносимо вибачення постраждалому. Будемо вживати суворих заходів для того, щоб таке більше ніколи не повторювалося», — наголосила вона.

За її словами, уже лунають пропозиції виключити Богатова з партії чи попросити його скласти мандат. Але рішення про його подальшу долю ухвалюватимуть на загальних зборах.

Водночас помічниця Богатова зазначила, що поки невідомо, чи збирається він складати мандат депутата через цей інцидент.

«Радіо Свобода» з посиланням на Нацполіцію повідомляє, що наразі до правоохоронців не надходило звернення щодо інциденту. Провадження в поліції не відкривали.

Про що йдеться?

14 лютого в Києві під час шоу в залі кінотеатру «Братислава» на співведучого та сценариста проєкту «Телебачення Торонто», стендапера Влада Капицю напав депутат Київради від партії «Голос» Костянтин Богатов.

Богатову не сподобалося використання нецензурної лексики, хоча про неї глядачів попереджали заздалегідь. Депутат вимагав зупинити виступ колеги Капиці — Дмитра Поліщука.

За словами стендапера, після нападу депутата у нього «синяк, трохи здерта від дверей шкіра на руці та зламані окуляри, які він привів у напівюзабельний стан».

Сам Богатов пояснив свій вчинок тим, що таким чином відреагував на «образливі зауваження на адресу «АртБратислави». Згодом він вибачився за інцидент.