ЦПК: Кабмін схвалив законопроєкт про відставку Ситника, Зеленський хоче його звільнити через розслідування проти МОЗ

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

УНІАН

Кабінет міністрів підготував законопроєкт, який дозволяє звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника та робить обрання його наступника підконтрольним президенту.

Про це повідомив голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

«Відповідну правку (про звільнення Ситника) за усної пропозиції одного з міністрів було додано до законопроєкту, який змінює процедуру обрання нового директора НАБУ», — написав він.

За його словами, запропонована процедура гарантує Зеленському обрання підконтрольного йому директора. Крім того, Шабунін наполягає, що звільнення Ситника — особисте рішення президента, який таким чином відреагував на початок розслідування щодо закупівлі Міністерством охорони здоровʼя вакцин від COVID-19.

«Люди, які вклали цей треш президенту, розвели його як дитину. Щоправда, це жодною мірою не виправдовує Зеленського. Зрештою, це рішення президента — слухати Єрмака, Татарова, Степанова і Авакова, а не самому документи нарешті читати», — додав він.

За словами, якщо таке рішення буде ухвалено, то це порушить меморандум України з Міжнародним валютним фондом, а також зашкодить стосункам зі США та ЄС.

Згідно з попередньою інформацією, відповідну поправку до законопроєкту вніс міністр юстиції Денис Малюська. «Бабель» звернувся по коментар до нього особисто та до його пресслужби.