Річковий парад Дніпром і повітряна колона над Хрещатиком. У Міноборони розповіли про ідеї відзначення Дня Незалежності

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У 30-ту річницю Незалежності України в Києві за попередньою концепцією планують влаштувати річковий військовий парад на Дніпрі і проліт повітряної колони над Хрещатиком. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Ідеї проведення обговорили на установчій нараді. Концепція також передбачає понад 4 тисячі учасників параду, зведений оркестр з тисячі музикантів, 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки та проходження кінного та кінологічного підрозділів.

За попередні задумом, до заходу залучать 27 парадних розрахунків, вони пройдуть новим стройовим кроком.

Крім того, до параду залучать близько 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки та понад 50 літальних апаратів. Продемонструють і новітні розробки, зокрема, такі як «Вільха», «Нептун» та «Грім».

Також у Києві розглядають варіант проведення річкового військового параду на Дніпрі. А в Одесі планують провести демонстраційні заходи Військового-морських сил, куди запросять представників флотів держав-партнерів.

На парад у столиці планують запросити генсекретаря НАТО та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки.

У Міноборони додають, що підрозділи ЗСУ, яких планують залучити до параду військ, готові вже розпочати підготовку і тренування наприкінці лютого.

  • Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству стратегічних галузей промисловості до 30-ї річниці Незалежності вивести на орбіту власний супутник дистанційного зондування Землі.