В Італії домовилися про формування нового уряду. Його очолить колишній голова Європейського центробанку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Італії домовилися про формування нового уряду. Його очолить колишній голова Європейського центробанку

Flickr / Valsts kanceleja/ State Chancellery

В Італії домовилися про створення нового уряду на чолі з колишнім головою Європейського центрального банку Маріо Драгі.

Про це пише Deutsche Welle.

Під час консультацій Драгі заручився підтримкою всіх політичних партій, а тому повідомив президенту країни Серджо Маттареллі, що приймає пропозицію очолити уряд.

Міністром закордонних справ залишиться один із лідерів «Руху п’яти зірок» Луїджі ді Майо. Міністром економіки стане очільник італійського Центробанку Даніеле Франко.

Загалом серед 23 членів уряду буде 8 жінок. До його складу увійдуть як політики, так і технократи. Офіційна церемонія присяги має відбутися 13 лютого, а вже наступного тижня Драгі виступить з програмою в італійському парламенті, де його уряду мають висловити вотум довіри.

  • 26 січня прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте офіційно подав президентові Серджо Маттареллі прохання про відставку, яке той задовільнив. Причиною цього став вихід з коаліції невеликої партії Viva Italia, яку очолює колишній прем’єр Маттео Ренці. Його політсила мала дві посади в уряді. Ренці та Конте посварилися через дії уряду проти коронавірусу та використання економічної допомоги від ЄС.
  • Економічна криза на тлі коронавірусу спричинила в Італії найбільше падіння економіки з часів Другої світової війни. ЄС виділив країні близько 200 мільярдів євро допомоги для відновлення економічного потенціалу, що й викликало конфлікт між Конте та Ренці, куди варто спрямувати ці кошти.