Нацрада проситиме суд анулювати ліцензію ZIK на мовлення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацрада проситиме суд анулювати ліцензію ZIK на мовлення

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Національна рада з телерадіомовлення планує подати до суду позови з вимогою позбавити телеканал ZIK ліцензії на мовлення.

Про це повідомляє пресслужба ради.

Минулого року Нацрада призначила телеканалу ZIK дві позапланові перевірки. Одну з них — 6 березня після трансляції марафону «Тхне Соросом». Другу — 15 жовтня, через висвітлення зустрічі у Москві голови політради партії «Опозиційна платформа — За життя», нардепа Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нацрада мала перевірити діяльність каналу, однак не змогла цього зробити. «Ліцензіат в обох випадках не надав уповноваженим особам Національної ради завіреної керівником копії сітки мовлення із розподілом передач відповідно до програмної концепції мовлення за дні, коли в ефірі мовника фіксувалися порушення, — 28 лютого та 6—7 жовтня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

У Нацраді нагадали, що ненадання запитуваних документів, необхідних для безвиїзної перевірки, вважається відмовою у проведенні перевірки. Згідно із законом про телебачення і радіомовлення це є підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії. «Таким чином, регулятор звернеться до суду про анулювання ліцензії цього мовника», — заявили в Нацраді.