Жителі Палм-Біч у Флориді дозволили Трампу проживати в його маєтку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Жителі Палм-Біч у Флориді дозволили Трампу проживати в його маєтку

CNBC.com

Жителі Палм-Біч у Флориді, де розташована резиденція експрезидента США Дональда Трампа, погодилися на те, щоб він продовжував там жити.

Про це пише BBC.

На засіданні міської ради юрист колишнього президента пояснив, що Трамп є власником, а отже — співробітником місцевого гольф-клубу. Це означає, що Трамп дотримується багаторічної угоди про те, що ніхто не може жити в «Мар-а-Лаго», якщо він не там працював.

Трамп купив маєток «Мар-а-Лаго» в 1985 році і протягом багатьох років проводить там частину своїх зим. Проте деякі з його сусідів хочуть, щоб він переїхав. На зустрічі жителів Палм-Біч вони висловили побоювання, що Трамп шкодить «шляхетній» атмосфері їхньої громади.

Також жителі Палм-Біч побоюються, що колишній президент стане «маяком» для деяких з найбільш «затятих прихильників беззаконня».

  • У грудні минулого року мешканці написали листа до мерії Палм-Біч, а також до Секретної служби США. Вони зазначили, що Трамп втратив своє законне право жити у «Мар-а-Лаго» у 1993 році — тоді він перетворив маєток з приватної резиденції на приватний клуб. Відповідно до угоди, членам клубу забороняється проводити понад 21 день на рік в гостьових апартаментах клубу і не можна залишатися там довше семи днів поспіль. Перш ніж підписати цей документ, представник Трампа запевнив міську раду на публічних зборах, що той не буде жити в Мар-а-Лаго.
  • Раніше Трамп повідомив Гільдію кіноакторів США про свій відхід з організації.
  • Пізніше стало відомо, що Трамп працює над декількома платформами, які допоможуть йому повернутися в політику.