Церемонія вручення премії «Оскар-2021» через пандемію буде транслюватися з декількох місць

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Церемонія вручення премії «Оскар-2021» через пандемію буде транслюватися з декількох місць

Kevin Winter / Getty Images

Цьогорічна церемонія вручення кінопремії «Оскар», яка відбудеться 25 квітня, пройде одночасно в декількох місцях через коронавірус. Про це повідомляє Reuters з посиланням на організаторів заходу.

«Щоб створити шоу з ефектом особистої присутності, якого чекає світова аудиторія, але дотриматися вимог через пандемію, пряма трансляція церемонії буде вестися з кількох місць, в тому числі зі знаменитого кінотеатру Dolby Theater», — розповів про плани представник Американської кіноакадемії.

У Голлівуді Dolby Theater, де налічується 3,4 тис. місць, протягом багатьох років є традиційним місцем проведення церемонії.

У кіноакадемії поки більше не наводять деталей, але обіцяють оприлюднити їх згодом. Також поки невідомо, хто цьогоріч стане ведучим шоу. Самих номінантів на премію оголосять 15 березня.

Зазначимо, обидва українські фільми — «Атлантида» та «Земля блакитна, наче апельсин» не потрапили до коротких списків цьогорічної кінопремії.

  • У червні Американська кіноакадемія вирішила перенести проведення церемонії «Оскар» у 2021 році через пандемію коронавірусу. Організатори премії «Оскар» вперше за всю історію допустять до відбору фільми, які показували онлайн у період закриття кінотеатрів через пандемію.
  • Американська кіноакадемія ухвалила рішення, що кількість номінантів на премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм» буде постійною — десять фільмів.