Юлія Навальна поїхала з Росії. Der Spiegel пише про приватний візит до Німеччини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Юлія Навальна поїхала з Росії. Der Spiegel пише про приватний візит до Німеччини

ТАСС

Дружина російського опозиціонера Олексія Навального Юлія покинула Росію і прилетіла до Німеччини. Про це повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, увечері 10 лютого вона прилетіла у Франкфурт-на-Майні. РИА Новости з посиланням на одного з пасажирів пишуть, що вона залишилася в транзитній зоні, коли інші пасажири вже проходили паспортний контроль.

Причини відʼїзду дружини політика з Росії не повідомляються. Вона поки теж ніяк це не прокоментувала. Водночас Der Spiegel пише, що йдеться про приватний візит, але інших подробиць не наводить.

Зазначимо, вдень Интерфакс з посиланням на джерела повідомив, що Навальна вилетіла з Росії до Німеччини.

  • 17 січня Олексій Навальний разом з дружиною Юлею повернувся з Німеччини, де політик проходив лікування через отруєння «Новачком». В московському аеропорту «Шереметьєво» на паспортному контролі його затримали.
  • 2 лютого Симоновський суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки і 8 місяців (суд врахував, що він відбув 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмічатися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався в Берліні після отруєння «Новачком».