ЄС дозволив Польщі перепродати Україні 1,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ЄС дозволив Польщі перепродати Україні 1,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca

Tim Reckmann / Flickr

Європейський Союз дозволив Польщі перепродати Україні 1,2 мільйона доз вакцин від коронавірусу.

Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, пише Інтерфакс.

«Європейська комісія допомагає Польщі в перепродажу 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні, оскільки укладені раніше договори про постачання дозволяють перепродавати [вакцини] без будь-якої вигоди», — пояснив він.

За словами Домбровскіса, Єврокомісія допомагає Україні домовлятися з постачальниками вакцин від коронавірусу, зокрема шляхом постачань через Польщу у рамках європейського цивільного механізму захисту. А тому у ЄС очікують, що Україна розпочне вакцинацію вже у цьому місяці.

«Проте, ми стурбовані впливом російської дезінформації на процес вакцинації в Україні і готові допомогти в боротьбі з цією дезінформацією і скептицизмом щодо вакцинації», — підкреслив він.

Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин від коронавірусу виробництва компаній AstraZeneca та Novavax. Поставки відбуватимуться з лютого 2021 року.

  • Наприкінці січня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна за програмою COVAX у лютому отримає 117 тисяч доз м-РНК вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech. Протягом першого півріччя також буде поставлено від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca.