Компанія Twitter повідомила про рекордні прибутки у «незвичайний рік»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Соціальна мережа Twitter повідомила про рекордні доходи за останній квартал 2020 року — так компанія завершила свій, як сказав генеральний директор, «незвичний рік». Про це повідомляє BBC.

В останньому кварталі 2020 року платформа заробила на 28% більше, ніж роком раніше за цей же період — $1,29 млрд (на $100 млн більше за очікуваний показник). Загальний прибуток склав $222 млн.

Також, замість запланованих 187 млн активних монетизованих щоденних користувачів, їх виявилося 192 млн. Рік тому, до речі, їх було 152 млн. У США таких користувачів — 37 млн (80% аудиторії Twitter перебуває поза межами Штатів).

Нагадаємо, 8 січня Twitter назавжди заблокувала обліковий запис колишньому президенту Дональду Трампу, що, на думку аналітиків, може вплинути на прибуток у першому кварталі 2021 року. Глава соцмережі Джек Дорсі впевнений, що це рішення було правильним, але водночас створило «небезпечний прецедент» — рішення про блокування показує нездатність соцмережі забезпечувати здорове спілкування.

Зазначимо, що рішення про блокування акаунта Трампа також ухвалили й інші великі соцмережі, зокрема Facebook і YouTube. Але вони обмежили доступ до його сторінки тимчасово і він вже відновлений. Дорсі наголосив, що це не було узгоджено — компанії самі вирішили так вчинити або ж надихнулися діями інших.

Нагадаємо, у травні під час протестів руху Black Lives Matter Twitter почала приховувати або видаляти твіти Трампа. За це президент пригрозив закрити неугодні соцмережі. Він звинуватив Twitter у втручанні в президентські вибори. Зокрема, 2 липня соцмережа видалила публікацію, де був мем, який в 2015 році зробила газета The New York Times. Його теж приховали у відповідь на скаргу правовласника. Пізніше Twitter видалила пост Трампа за порушення авторських прав — на нього «поскаржилася» група Linkin Park.