Влада Мінська оцінила «збиток» від протестів у $482 тисячі. Більшу частину вже стягнули

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Мінська оцінила «збиток» від акцій протестів проти режиму Олександра Лукашенка, які тривають з серпня 2020 року, в 1,25 мільйона рублів ($481 846).

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на мера Мінська Володимира Кухарьова, який до зустрічі з журналістами виступав із доповіддю у Лукашенка.

Кухарьов заявив, що суди вже стягнули із затриманих більшу частину «збитків» — 980 тисяч рублів ($370 тисяч) заплатили штрафами.

«Ті люди, які завдали шкоди комунікаціям, дворовим територіям, виявлені та притягаються до відповідальності, з них стягуються суми, які виставлені комунальними службами [...]. Сьогодні люди, які своїми деструктивними діями руйнують зроблене, — насамперед це їх характеризує як людей безвідповідальних, які до міста та його життєдіяльності ставляться дуже негативно», — сказав Кухарьов.

Журналісти зазначають, що більшість штрафів були вкрай завищеними, а людей судили несправедливо. Як приклад наводять кейс пʼятьох затриманих за нанесення на тротуар біля метро «Пушкінська» написів «Не забудемо» 9 вересня. Збиток оцінили в понад 10 тисяч рублів ($3 854), однак на суді зʼясувалося, що реальні витрати на видалення написів не перевищували 256 рублів ($98).