Ексзаступник голови СБУ Нескоромний записав відеозвернення. Звинуватив колишніх колег у транзиті наркотиків і торгівлі даними

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишній перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого підозрюють у замовленні замаху на начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, записав відеозвернення. У ньому він обіцяє оприлюднити факти корупції у вищих ешелонах влади України та про співробітників спецслужби.

Відео оприлюднили у Telegram-каналі, який ведуть від імені Нескоромного.

«Як і раніше, готовий надати українському суспільству інформацію про те, що відбувається в СБУ. Спецслужба не працює на користь України, багато співробітників працюють на ту чи іншу країну. Торгівля даними, контрабанда, транзит наркотиків — цим займаються підрозділи СБУ. При цьому глава Іван Баканов не контролює ситуацію у відомстві та часто не розуміє, що відбувається. Ним грає непорядне оточення. Через це й у президента немає повної картини. У мене є інформація, яку я готовий оприлюднити. Якщо юристи не проти, у Telegram-каналі», — заявив Нескоромний.

Нескоромний наразі перебуває у Брюсселі. Він зазначив, що його юристи ведуть перемовини із міжнародними правоохоронними органами. Ексзаступник голови СБУ заявив, що ніколи не погодиться працювати проти України, але готовий надати дані про корупцію у вищих ешелонах влади. Зокрема, про розкрадання міжнародної допомоги, виведення коштів з Ощадбанку та ПриватБанку.

«Я офіцер, я не боюся Баканова та його оточення. Мене не залякати погрозами та фальшивими кримінальними справами», — зазначив Нескоромний та додав, що скасовує анонсовану пресконференцію, адже змінює стратегію захисту.