Посол Єльченко звернувся до керівництва Twitter через верифікацію акаунту «представництва» МЗС Росії у Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Посол Єльченко звернувся до керівництва Twitter через верифікацію акаунту «представництва» МЗС Росії у Криму

Синиця Олександр / УНІАН

Посол України в США Володимир Єльченко надіслав офіційний лист до керівництва Twitter через верифікацію акаунту «представництва» Міністерства закордонних справ Росії в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в США у Facebook.

«Публічні сторінки російської окупаційної влади в Криму точно не можуть позначатись як офіційні та легітимні», — наголосили у посольстві.

Посольство разом з Міністерством закордонних справ України та консульством у Сан-Франциско працюють над деактивацією сторінки «представництва» МЗС Росії в Криму.

Нагадаємо, Twitter верифікувала акаунт «представництва» МЗС Росії в окупованому Криму. «Синя галочка» дає людям зрозуміти, що сторінка або профіль є справжніми. Це ознака того, що адміністрація соцмережі перевірила цю сторінку на справжність, тобто за акаунтом з такою відміткою стоїть реальна людина, а не шахрай.

Сам профіль «представництва» МЗС Росії був відкритий у березні 2015 року, тобто через рік після анексії півострова. Український сегмент мережі відреагував на верифікацію профілю. У топі хештегів зʼявилися #TwitterSupportsTerorrism («Twitter підтримує тероризм») та #CrimeaIsUkraine.