ДБР: Двом черкаським поліцейським оголосили підозру в катуванні. Вони били чоловіка залізним стільцем і шлангом від вогнегасника

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в катуванні двом правоохоронцям у Черкаській області. Для отримання зізнання поліцейські били чоловіка, зламавши об нього залізний стілець. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Інцидент стався 5 лютого у Городищі. Оперативні працівники поліції доставили до відділку 28-річного чоловіка, якого підозрювали у можливому скоєнні крадіжок. Там двоє старших дільничних намагалися отримати його зізнання. Щоб вибити свідчення з чоловіка, вони почали бити його та зламали об нього залізний стілець.

Після цього вдягли на нього кайданки та продовжили бити руками, ногами, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по голові, обличчю і тулубу.

Постраждалий отримав забій м’яких тканин обличчя, голови та спини, а також травматичне видалення зубів верхньої щелепи.

7 лютого ДБР повідомило дільничним про підозру в катуванні за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

У пресслужбі Черкаської обласної поліції повідомили, що дільничних вже відсторонили від виконання службових обов’язків.