Журналісти «Россия 1» побували в німецькому будинку, де жив Навальний. Власник заявив, що ті представились туристами, і звернувся до поліції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Власник будинку в Німеччині, де жив російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомив, що журналісти державного телеканалу «Россия 1» потрапили туди, вдавшись до обману.

Про це він розповів у коментарі телеканалу «Дождь».

Чоловік зазначив, що журналісти представилися туристами з Бельгії та не казали, що вони працюють у ЗМІ. Кореспондентка телеканалу використала французьке прізвище Боурт.

Також власник розповів, що його особисто вони знімали прихованою камерою. Він сказав, що Навальний знімав цей будинок шість тижнів, а не два місяці, як про це повідомили на російському телеканалі. Він також підкреслив, що звернувся до німецьких правоохоронних органів після виходу цього сюжету.

Очільник регіональних штабів Навального й один з його найближчих соратників Леонід Волков у коментарі «Дождю» повідомив, що проживання політика та його родини в Німеччині обійшлося у €15 580. Заплатив їх бізнесмен Євгеній Чичваркін.

«Вони дуже сильно набрехали про вартість, рази у два. А хто це оплачував — ми говорили публічно. Це оплачував Євгеній Чичваркін, за що ми йому дуже вдячні. Але таких шалених грошей, про які говорять Кисельов та його команда, взагалі не було. Усе це коштувало набагато дешевше. Навіть рази у три вони завищили. Сімʼя Олексія залишалася там досить довго, і ми виторгували дуже велику знижку», — розповів Волков.

Оренда студії поблизу, за словами Волкова, обійшлася Навальному у €1 800 — по €900 за два дні зйомок.

  • Журналістка з російського державного телеканалу «Россия 1» навідалась до німецького міста Фрайбург і будинку, де після отруєння бойовою отрутою «Новачок» жив опозиціонер Олексій Навальний. Вона розповіла, що будинок коштує приблизно €530 за добу, а Навальний нібито жив там два місяці.
  • У Москві 2 лютого Симоновський суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки і 8 місяців (суд врахував, що він відбув 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмічатися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався в Берліні після отруєння «Новачком».