Державний телеканал «Россия 1» у відповідь на «палац Путіна» зняв сюжет про віллу, в якій жив Навальний у Німеччині

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Державний телеканал «Россия 1» у відповідь на «палац Путіна» зняв сюжет про віллу, в якій жив Навальний у Німеччині

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Журналістка з російського державного телеканалу «Россия 1» навідалась до німецького міста Фрайбург і будинку, де після отруєння бойовою отрутою «Новачок» жив опозиціонер Олексій Навальний. У сюжеті були періодичні відсилки до його фільму про «палац Путіна». Відео доступне за посиланням.

У першій частині сюжету йдеться про намагання знімальної групи поспілкуватись із власниками та працівниками студії, де Навальний начебто знімав фільм про «палац Путіна». Журналістка розповідає, що зйомки фільму відбувалися на кіностудії Black Forest Studio неподалік від Фрайбурга. Навальний нібито зняв студію на два тижні і найняв команду з 20 осіб. Формальним замовником фільму виступила підставна компанія з Лос-Анджелеса, стверджує «Россия 1». Але журналістці не вдається поспілкуватись із працівниками студії, вони відмовляються контактувати з пресою.

Далі «Россия 1» навідалась, власне, до будинку, де жив політик, власник помешкання навіть показав фото з ним. Загальна площа будинку понад 200 квадратних метрів. Журналістка перевірила санвузол і розповіла, що унітаз не золотий, йоржик на місці. Зазначимо, що у розслідуванні Навального йдеться, що йоржик у «палаці» коштує €700.

Окрім цього, журналістка дізналась, що оренда будинку коштує €530 за добу й треба залишати завдаток готівкою.

«Навальний жив тут майже два місяці до самого відʼїзду. Значить, тільки на житло у Фрайбурзі він витратив понад €30 тисяч. Якщо до цього додати зйомки фільму, цінник піднімається до мільйона євро. На чиї ж гроші офіційно безробітний блогер зняв ці віллу і цей фільм?» — йдеться у кінці сюжету.

Зазначимо, що журналісти не повідомили, звідки вони взяли дані про те, що фільм обійшовся Навальному у €970 тисяч.

  • Нагадаємо, у Москві 2 лютого Симоновський суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався в Берліні після отруєння «Новачком».