Справа MH17: суд відмовився допустити експертів з Росії до уламків літака, але розгляне їхні звіти про катастрофу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Справа MH17: суд відмовився допустити експертів з Росії до уламків літака, але розгляне їхні звіти про катастрофу

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Суд у Нідерландах відмовився задовольняти клопотання захисту про допуск російських експертів з концерну «Алмаз-Антей» до уламків збитого над Донбасом літака Boeing, який виконував рейс із Амстердаму до Куала-Лумпуру.

Про це пише Deutsche Welle.

Суд вирішив, що концерн і так надав детальні звіти про авіакатастрофу та свої експерименти, а тому ще раз залучати його екпертів до огляду уламків літака немає сенсу. Також суд відхилив ще одне клопотання захисту — про отримання додаткової інформації з українських радарів.

Також обвинуваченого Олега Пулатова зобов’язали до 22 лютого повідомити слідству, чи впізнає він свій голос на перехоплених розмовах бойовиків. Самі ж слухання продовжаться аж 15 квітня.

  • Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердаму в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року біля окупованого Торезу Донецької області зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва. Усі пасажири та члени екіпажу — загалом 298 осіб — загинули.
  • Росія свою причетність до катастрофи літака відкидає, але висуває суперечливі версії події.
  • Міжнародна слідча група висунула звинувачення у причетності до катастрофи росіянам — генерал-майору Сергію Дубинському (позивний «Хмурий»), полковнику Олегу Пулатову («Гюрза»), полковнику Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) і українцю Леоніду Харченку («Крот»).