Зеленський: Україна домовилася про постачання чотирьох вакцин від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський: Україна домовилася про постачання чотирьох вакцин від коронавірусу

STR / NurPhoto via Getty Images

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася про постачання чотирьох вакцин від коронавірусу.

Про це він заявив на відкритті Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Ми домовилися про постачання в Україну вакцини від кампаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації почнеться вже в цьому місяці. Першими вакцину отримають наші медики, військові і нацгвардійці», — сказав Зеленський.

Він додав, що Україна має намір охопити вакцинацією від COVID-19 до половини населення в поточному і на початку майбутнього року. «Зараз ми виділяємо такий пріоритет у боротьбі з коронавірусом — вакцинація. Її дорожня карта розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до вакцини для всіх жителів України. Її головним завданням є охоплення як мінімум половини населення України протягом 2021 і початку 2022 року», — сказав президент.

Крім того, глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що попросила країни Євросоюзу пожертвувати частину вакцин Україні. «Завдяки COVAX лікарі і медперсонал України отримають перші вакцини вже цього місяця, ще мільйони доз вакцини надійдуть в Україну до літа. ЄС — найбільший донор ініціативи COVAX, і ми цим пишаємося. І ще на додачу до COVAX я попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні», — сказала вона у відеозверненні.