ОПзЖ висунула генпродюсера «112 Україна» Марчевського кандидатом на довиборах у Раду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ОПзЖ висунула генпродюсера «112 Україна» Марчевського кандидатом на довиборах у Раду

Facebook / Artem Marchevskyi

Партія «Опозиційна платформа — За життя» висунула кандидатом на проміжних виборах у Верховну Раду в 50 окрузі (Донецька область) генерального продюсера телеканалу «112 Україна» Артема Марчевського — одного з трьох мовників, які потрапили під санкції. Про це повідомила пресслужба партії.

Політсила ухвалила рішення на своєму зʼїзді 4 лютого. Там вказують, що одноголосно підтримали кандидатуру Марчевського як керівника молодіжного крила ОПзЖ.

У коментарі «Новостям Донбасса» Марчевський підтвердив, що як і раніше працює генпродюсером «112 Україна».

На питання, чи не бачить він конфлікту інтересів у поєднанні партійної діяльності і роботи на каналі, Марчевський відповів, що, на його думку, конфлікту інтересів «тут бути не може».

«Наші журналісти цілодобово беруть участь в житті населення, допомагають місцевим жителям висвітлювати проблеми на всю країну і контролюють діяльність місцевої влади. Якщо це можна назвати конфліктом інтересів — нехай буде так», — сказав він.

У 2019 році Марчевський теж балотувався на парламентських виборах, але в 60 окрузі з центром у Волновасі.

Довибори до парламенту в 50 окрузі відбудуться 28 березня. Колишній нардеп Руслан Требушкін склав мандат після обрання мером Покровська.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. Санкції щодо каналів передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України. Телеканали у спільній заяві назвали це політичним тиском і розправою. СБУ заявила, що надала РНБО обґрунтовані рекомендації для блокування каналів Медведчука.