ВООЗ: Число вакцинацій від коронавірусу перевищило кількість хворих. Але більшість щеплень зроблені лише в 10 країнах світу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВООЗ: Число вакцинацій від коронавірусу перевищило кількість хворих. Але більшість щеплень зроблені лише в 10 країнах світу

@NYGovCuomo / Twitter

Кількість вакцинацій від коронавірусу перевищила кількість хворих на цей вірус за весь час пандемії. Про це повідомив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоровʼя Тедрос Гебреєсус у Twitter.

«У глобальному масштабі кількість вакцинацій перевищила кількість зареєстрованих випадків інфікування […] Це неабияке досягнення за такий короткий проміжок часу», — наголосив він.

Однак Гебреєсус підкреслив, що більш ніж три чверті цих щеплень сконцентровані лише в 10 країнах, на які припадає близько 60% світового ВВП. У той час як майже у 130 країнах, де проживають 2,5 млрд людей, ще не отримали жодної дози вакцини.

Він закликав держави, які вже вакцинували медиків і людей похилого віку, поділитися препаратами й з іншими країнами.

Крім того, у ВООЗ відзначили зниження темпів поширення коронавірусу у світі. За словами експертки ВООЗ Марії ван Керкховен, це сталося завдяки карантинним заходам, які впроваджують уряди країн. При цьому вона закликала країни, де падає число інфікованих, надалі дотримуватися обмежень, оскільки вони зараз проходять критичний етап.

У світі зареєстровано понад 105 млн хворих, за даними Університету Джонса Гопкінса.