Разумков розповів про комунікацію з ОП тепер і за часів Богдана: Зараз наради в більш вузькому колі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Разумков розповів про комунікацію з ОП тепер і за часів Богдана: Зараз наради в більш вузькому колі

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков порівняв комунікацію з Офісом президента тепер та за часів тодішнього глави Андрія Богдана. Зараз, за його словами, наради відбуваються у «більш вузькому колі». Про це він сказав в інтервʼю «Бабелю».

«Зараз наради теж є [Богдан влаштовував наради ОП з главою парламенту та міністрами], але в іншому форматі, у більш вузькому колі. Тоді були всі або майже всі міністри та дуже велика кількість голів комітетів. Зараз вони теж є, а міністрів практично немає. Більше премʼєр-міністр висловлює якісь позиції», — розповів спікер.

Перед цими нарадами, додав він, у парламенті проводять свої — з головами парламентських комітетів. Водночас, порядок денний обговорюють і з Офісом президента, який може пропонувати включити певні законопроєкти.

Разумков уточнив, що це обговорюють із президентом Володимиром Зеленським та главою ОП Андрієм Єрмаком, наголосивши, що переважно із Зеленським.

Крім того, Разумков на питання про те, чи справді за Богдана він не давав ОП проводити деякі проєкти, посилаючись на регламент Ради, відповів: «Одна річ, коли ти намагаєшся зробити за законом, але потім виникають якісь питання. Інша — коли ти свідомо порушуєш закон. Очікувати, що люди будуть виконувати такий закон, — нерозумно».

Також Разумков наголосив в інтервʼю, що він — людина команди Зеленського. «Ми всі однією командою прийшли, починали в далекому 2018 році. З усією повагою, коли багато хто сьогодні розповідає, якою має бути команда та що потрібно робити, я не памʼятаю їх у цій команді в офісі на Новоселицькій [там був перший штаб партії «Слуга народу»]. Команда — це насамперед ідеї та принципи, з якими усі сюди заходили. І сюди, і в Офіс президента, і в Кабінет міністрів. Якщо в команді починають порушуватися принципи, я вважаю, це погано. Цього допускати не можна», — сказав він.